Verdens bedste pizzadej

Jeg har flere gange forsøgt at finde den bedste pizzadej og har været forbi flere forskellige.
Men denne tager nu prisen: Pizzadej

Dejen er så simpel som:

  • 2,5 dl. Lunkent vand
  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • Ca. 500 gram hvedemel (pizza-mel kan sagtens bruges, men almindelig hvedemel gør det ok)
  • 2-3 spsk. olivenolie (jeg bruger gerne 3)

Rør gæren ud i vandet og tilsæt noget af melet. Jeg har i en kagebagebog læst, at salt direkte i vand / gær, skulle ødelægge hæveevnen, så den gemmer jeg altid indtil der er godt med mel i.

Når dejen er færdigæltet deler jeg den i 3 og smider den på en tallerken med film over og i køleskabet. Så har man den bedste pizzadej dagen efter.

Lille fif, når dejen skal rulles/svinges eller lignende ud til pizza’er, så gør jeg det gerne i durummel, det kan jeg godt lide. :o)

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *