Super Duper Kanelsnegle

Dagen startede med slud og regn, så der skulle ske noget.
Jeg gik på jagt efter verdens bedste kanelsnegle og fandt 4 forskellige.
Jeg besluttede at tage det bedste fra alle 4 og se hvor det endte. (det endte faktisk ret godt, hvis jeg selv skal sige det) :o)

Hoveddelen af opskriften er dog lånt fra Hr Meyer: kanelsnurrer

Jeg lavede dog kun halv portion.
Så min opskrift blev som følger:

Dejen består af:
2½ dl sødmælk
25 g gær
1 æg
500 g hvedemel
75 g sukker
8 g salt
6 g stødt
1 tsk kardemomme
75 g smør
1 vaniljestang (kornene derfra)
1 tsk kanel

Fyld:
150 g blødt smør
50 g brun farin
50 g sukker
½ dl sirup
1 spsk kanel

Der plejer altid at mangle fyld, så brug gerne mere. :o)

Rør gæren ud i mælken. Efterfølgende puttes resten i (dog ikke smør) og det skal æltes i lang tid. Meyer siger 20 min, jeg synes nu dejen allerede slap efter 5-10 min, så jeg stoppede første æltning her. Så puttede jeg smør i tern i maskinen og lod den ælte igen. Efter 5-10 minutter igen, var dejen “fin”. (jeg var i tidsnød)
Dejen fik lov at hæve 30 minutter, Meyer siger 1½ time, dækket med et fugtigt klæde.
Dejen rulles ud i en rektangel (min var cirka 50x40cm)
Godt med fyld på dejen, rul sammen og skær i skiver og smid i en bradepande.
Lad dem hæve igen. (jeg nøjes med 30 minutter, Meyer sagde igen 1½ time dækket med fugtigt klæde)
I ovnen cirka 25 minutter ved 180 grader.
De smagte mums og blev selvfølgelig dekoreret med hvid glasur inden servering.

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *