Vito's Poolish Pizza

Credit: Vito Lacopelli

Dine inputs

stk
g
g

Poolish

g
g
g
g

Hoveddej

g
g
g
g
g

Dine tilpasninger (%)

%
%
%
%
%
Opskrift
Dag 1 - Poolish
Rør tørgær og honning ud i vandet
Tilsæt halvdelen af melet og rør godt sammen
Tilsæt resten af melet og rør godt sammen
Lad det hvile tildækket 1 time ved stuetemperatur
Herefter i køleskab i 16-24 timer
Dag 2 - Hoveddej
Lad poolish hvile i 20 minutter ved stuetemperatur
Rør poolish ud i vandet og tilsæt halvdelen af melet. Ælt godt sammen
Tilsæt salt og resten af melet og rør sammen
Vend dejen ud på bordet og lad den hvile tildækket i 15 minutter
Virk dejen op til glat overflade
Tip: Fra nu af skal du sørge for at holde oversiden af dejen op under hele processen
Læg dejen i en skål og lad dejen hæve 30-60 minutter ved stuetemperatur
Vend dejen ud på bordet
Del dejen i 4 klumper af cirka 270g
Stram dejkuglerne op og lad dem hæve i 2 timer ved stuetemperatur